Wat te doen… in lockdown

Neem een puppy en wordt er stapel dol op!!!
Geen tijd meer om na te denken over wat we nu eens zullen gaan doen…
Het geeft de dag een ritme en je kunt er héél druk mee zijn.
Maar o, wat is zo’n beestje aandoenlijk en hartverwarmend.
Als een kuiken dat uit het ei komt klampt hij zich vast aan zijn nieuwe baasje: aan mij dus.  
Het is een nieuw familielid erbij: hij heeft de heldhaftige naam Bobby Churchill gekregen en doet zijn naam eer aan, hoop ik. Statig, enigszins wijs en heel betrouwbaar.

Natuurlijk heb ik er rekening mee gehouden dat een puppy veel tijd en energie kost. Het ophalen van Bobby was precies gepland de week na de eerste gasten, zodat ik drie weken alle tijd voor hem had tot aan de feestelijke opening eind april. Tijd en aandacht om hem op te voeden en vooral om hem te laten wennen en hechten aan zijn nieuwe omgeving en baasje! 
Want één ding is zeker ik wil een goed opgevoede en getrainde hond. Je wordt niet zomaar kasteelhond tenslotte!

Maar zodra deze lieve, ondernemende en soms ondeugende puppy gaat slapen, probeer ik toch nog aan een klus te werken. Dat betekent dat ik, als het om behangen gaat, ongeveer 2 banen per dag op de muren plak! Oké, wel met voorbereiden, zoals op maat knippen en patroon uitmeten enz. Helaas toch geen resultaat om snel een kasteel mee te renoveren. 

En dan die eerste nachten: liefst twee keer per nacht eruit om te plassen. Dat maakt Bobby Churchill mij heel duidelijk door te jammeren en te janken dat hij uit zijn bench wil!
Pffff dat is best vermoeiend die gebroken nachten, maar ik doe het met liefde.
Hij is nu twee weken ‘au chateau’ en gelukkig slaapt hij nu de hele nacht door in zijn bench. Dat is zijn veilige plekje met een dekentje uit zijn eigen nest, met alle geurtjes van zijn broertjes en zusjes! Hij heeft ook een eigen knuffel mee gekregen, een schaapje, waar hij heel schattig mee gaat slapen en soms heel hard zijn tanden in zet. Haha dat wel.

Maar oké, van flink klussen komt nu minder, daardoor doe ik nu wel andere nuttige dingen, zoals bijvoorbeeld de tuin opruimen! 
Om de ‘voortuin’ bij de veranda af te bakenen hebben de vorige eigenaren grote stenen op een rij gelegd: heel lelijk en een rommelige aanblik. 
Ik zie het veel romantischer voor me: hier en daar wat rozen, heel veel hortensia’s en i.p.v. stenen een mooi strak buxus hegje als afbakening… dan hebben we meteen een mooie structuur in de winter met een groen hegje.
Voor die tijd moet er nog veel gebeuren: wat ik niet allemaal uit de tuin opvis behalve onkruid en oude planten? Glas, plastic dopjes van pennen, een vies kammetje, een buisje met een kies erin! Leitjes van het dak, heel veel kooltjes uit de asla en een paardenbit! 
Harken vind Bobby een hééél leuk spelletje ? dus ook dat gaat  niet zo erg snel…..

Dit bericht heeft 9 reacties

 1. Irma

  Ja Emmy een pup daar heb je even de tijd voor nodig! Maar straks heb je er veel plezier van. En nu is het ook lekker weer om de tuin te doen. Ik hoop dat je snel weer gasten mag ontvangen!

 2. Brigitte

  Hoe praktisch dat je nu even geen gasten mag ontvangen…
  Alle tijd voor le Chien du Chateau en le Jardin du Chateau 😉
  Wat een prachtig en aandoenlijk diertje en wat een goed idee om een puppy te nemen, altijd gezelschap om je heen, onvoorwaardelijke liefde zonder vragen te stellen en uiteindelijk je eigen bodyguard….
  Ik denk dat Bobby Churchill de gelukkigste hond van de Dordogne is met een perceel waar hij iedere dag iets nieuws te ontdekken heeft en al zijn energie kwijt kan en met een baasje die onvoorwaardelijk van hem houdt zonder vragen te stellen….
  Geniet van elkaar! En ach…dat klussen komt wel weer 😉

  1. emmypostma

   Dankjewel voor je reactie Brigiite !
   Een puppy is echt ontzettend leuk en hij kan zo ‘hulphond’ worden: hij heeft in twee tellen mijn veters losgemaakt (veters strikken lukt nog niet???)
   liefs Emmy

   1. Monique

    Hi Emmy,
    Én weer zo’n leuk geschreven blog! Wat goed te lezen dat jullie zo ontzettend veel plezier samen hebben. Lijkt me heerlijk om de hele dag samen met Bobby in de tuin te ploeteren – al helemaal als hij ook helpt met onkuid uittrekken en paardenbitten ontdekken ?. Geniet vooral heel veel nu hij nog zo klein is. Veel liefs, Mo

 3. Barbara

  Wat ontzettend leuk om je blog elke keer te lezen. 🙂 Ik kijk uit naar meer! xx

 4. Hayo

  Wat is dat een schattig hondje. Die moet ik een keer “live” zien. Is een argument om mijn nieuwsgierigheid te bevredigen. Blijf schrijven want het is leuk om te lezen.

 5. Johanna

  Ach Emmy, zo stukje bij beetje schiet je toch wel wat op.
  Je had het je zo anders voorgesteld maar ieder nadeel heeft ook zo weer zijn voordeel. Je zal nu wat meer tijd voor Bobby Churchill heb zodat je hem een goeie kasteelheer hond kan maken. Tsja en dat behang met patroon dat is ook niet even gemakkelijk plakken, hopelijk zijn de muren mooi strak en recht…….
  Lekker zo doorgaan Emmy, je hebt de hele zomer nog!
  Liefs van Johanna

 6. Alex

  Hoi Emmy,

  Allereerst wens ik jou een heel gezegend en gezond 2021 toe en vooral ook een vruchtbaar commercieel jaar toe.?

  Ik volg je al een tijdje je doen en laten, wat moedig en dapper zeg, je doet het toch maar even hoofdzakelijk in je 1tje, en wat een prachtig kasteel en omgeving zeg push puh, ik heb familie een half uurtje bij jou vandaan wonen en ben voornemens om dit jaar zeker een bezoek te brengen aan jou chateaux als dat mag, als het zover is laat ik het ruim van te voren weten en mocht je iets nodig hebben vanuit Nederland dan zeg je het maar, ik weet nog niet of ik dan met de luxe wagen kom of met me overlaad truck camper als ik op doorreis ben naar Marokko of Tunesië,
  Ik kom toevallig zelf ook uit de regio Utrecht en daar komen jullie ook vandaan zag ik.
  Prettige dag en tot spreeks,
  Groetjes Alex

 7. Marjolein

  Beste Emmy, na de uitzending van gister willen vele mensen je crowdfunding steunen denk ik, maar ik kan er niets over vinden op de site???

Geef een reactie