Klus en Hulp-ploegen

De zomer met alle voordelen, zoals warm weer en veel buiten, is veranderd in een herfstig seizoen en nog even dan begint de winter. Hoewel ik nu nog af en toe toch even buiten in het zonnetje zit met een kop koffie! De veranda is mijn favoriete plekje om even bij te komen van  alle perikelen die zich zo voordoen bij een Château in Frankrijk.

Bovenal is de veranda nu een prachtige plek geworden nadat Hans zich dit ‘project’ heeft ‘toegeëigend’ en alle golfplaten, de dakgoot die er half bij hing en alle gebroken glasplaten heeft verwijderd. Ja, nu is het een mooie en lichte plek geworden, waar je al snel lekker beschut in een zonnetje kunt zitten en heerlijk kunt genieten van het buitenleven. De veranda aanpakken had ik zelf op het lijstje van dingen die nog moeten gebeuren, maar die nog lang geen prioriteit hebben: een hele lange lijst van allemaal klussen, dat wel!

Nee, ik moet de chambres en de ‘salles de bain’ eerst op orde hebben en dan de hal en de overloop boven. De eetkamer en de keuken ook nog.. Pffff te veel om allemaal op te noemen. Dan zijn er ook nog de groene kamer en twee salons die nu niet gebruikt worden en natuurlijk nog de ‘verschrikkelijke’ kamer maar daar is geen vloer dus die blijft voorlopig een ‘no-go’ area.

Dus hoe ongelooflijk blij en verrast was ik toen Hans tussen neus en lippen door opperde, dat hij wel zin had om de veranda aan te pakken! Zooo ontzettend blij dat ik er sprakeloos van was. Niet echt een klus voor een verloren namiddag… Dat iemand zoveel tijd en energie wil besteden aan mij en mijn Château, dat vind ik wel heel bijzonder. Dat raakt me. Zo onbaatzuchtig, gewoon heel bijzonder!
Die veranda is dus klaar! We kunnen er nu van genieten en het maakt de aanblik en de eerste indruk van het Château wel een heel stuk aantrekkelijker!

Dat er mensen zijn die helpen, zomaar zonder meer, is een geweldige ervaring die me elke keer weer dankbaar maakt en sprakeloos. Hoe vaak kun je dankjewel zeggen en iemand oprecht je dankbaarheid uiten? Niet vaak genoeg.

Er zijn al zoveel hulpploegen geweest:
Er zijn mensen die met bijv. de tuin en het gras maaien geholpen hebben of op de knieën een vloer geboend hebben met steen was! Een boiler (ja, ook gekocht) opgehangen en aangesloten, mijn auto door de keuring gesleept en dingen gerepareerd! Behang afgestoomd en verf afgestoken en de meest vieze kamers schoongemaakt. En bovenal de moeite genomen hebben om naar mij toe te komen en mij te steunen en een hart onder de riem te steken door me moed in te spreken. Al deze vrienden en familie ben ik dus heel erg dankbaar en het doet me enorm veel dat ze er voor me zijn en hopelijk ook een beetje mee genieten van het Château mét vernieuwde veranda!

Behalve klus- en hulpploegen is er de afgelopen weken ook een andere ploeg (haha) geweest… De filmploeg van ‘ik-vertrek’ heeft de kou in het Château getrotseerd en ons een aantal dagen gefilmd om het kasteelleven in beeld te brengen.
Maar daarover volgende keer meer…

Dit bericht heeft 6 reacties

 1. Marjan Hoogeboom-Makker

  Nogmaals “Petje af” en super blij voor je dat er zo veel warme mensen om je heen zijn die je steunen in goede en minder goede tijden.
  Op naar de opening volgend voorjaar ???

  1. emmypostma

   Ha Marjan leuk om een reactie te ontvangen !! Ja het is bijzonder om zoveel hulp te krijgen, ik ben er heel blij mee. Het helpt me om de moeilijke momenten door te komen. Want die zijn er zeker nu het kouder wordt….
   Het doel is dat er uiteindelijk heel veel mensen kunnen genieten van deze bijzondere plek …. Daar worst hard aan gewerkt
   Liefs Emmy

 2. Brigitte

  Iedereen zou wel zo’n Hans willen hebben, zo’n Hans die ervoor zorgt dat je tussen alle zorgen door even kunt ontzorgen op een idyllisch plekje zoals je veranda waar je letterlijk de warmte om je heen voelt en van een geluksmomentje kan genieten.
  Dit heb je nodig om zo’n enorm project te kunnen blijven volhouden….af en toe een geluksmomentje.
  Fijn dat er onbaatzuchtige mensen zijn die snappen dat iedereen dat zo nu en dan nodig heeft.
  Er is zeker nog een hele weg te gaan, maar met zo’n nieuw mooi aanblik van jouw eigen Chateau hou je je einddoel goed in zicht.
  Een warme groet en liefs van mij

  1. emmypostma

   Ook van jou altijd weer zoveel lieve en enthousiaste woorden, dankjewel ???

 3. Ineke

  Hoi Emmy,
  Zoals altijd genoten van de Ik Vertrek uitzending. Vond het echt een bijzondere uitzending. Echt zó dapper van je. Ieders droom maar jij doet het. Heb tijd geleden ergens iets gelezen (geen idee meer waar) over mensen die hulptroepen nodig hadden en daar een oproepje voor deden. Helpen in ruil voor kost en inwoning. Ik heb geen idee of je daar de mogelijkheid voor hebt maar het is wellicht een idee. Waar je mee mag doen wat je wilt 🙂
  Hoop dat het helemaal wordt zoals je het voor ogen hebt. Succes en veel geluk!

 4. Leonard

  Beste Emmy,

  Van harte proficiat met je spirit en daaruit voortvloeiende avontuur. De hoogtes en de laagstes geven het dualisme wat je heel bewust doet leven waarschijnlijk, prachtig!
  Zou het een idee zijn om handige mensen op workation te laten komen om je droom te verwezenlijken? Zie bijvoorbeeld: https://www.workaway.info/ . Met hartelijke groet, Leonard

Geef een reactie