Boilers, badkamers en warm water

De verbouwing (door echte werkmannen) is nu over en uit!
Het grote werk met hakken, breken en slopen van muren is nu wel voorbij: meer laat het budget voorlopig gewoon niet toe! De badkamers zijn wonder boven wonder geïnstalleerd en wat rest is de afwerking. 
Wat nu nog gedaan kan worden aan klussen is mijn werk en voorlopig hoef ik me niet te vervelen. Gelukkig komen mijn zusjes en nichtje nog een paar dagen om te helpen, maar voor de weken erna heb ik het rijk (ongewild) voor mij zelf. Hopelijk komt er nog iemand helpen in de wintermaanden…

Wel een omschakeling, van alleen in de koude winter en voorjaarsweken waarin er wel gezelschap was van mijn zonen en van Rutger maar toch ook veel dagen in mijn uppie, naar 8 man, vrienden en werklui, in de zomer maanden! Het gezelschap van vrienden wisselde zich af in samenstelling! Zoveel mensen over de vloer gaf me wel het gevoel dat het kasteel weer tot leven kwam: dit is waar het chateau voor bedoeld is en zo had ik het in mijn hoofd! 
Soms ben ik toch weer een aantal dagen of weken alleen met het chateau. We leren elkaar goed kennen!

De grote badkamer was het meeste werk, omdat daar de muur gesloopt moest worden en de verrassing van de aangetaste balken tevoorschijn kwam! Dat was een onverwachte tegenvaller die extra tijd en geld kostte. 
Eerlijk gezegd had ik ook niet goed nagedacht over de warm water voorziening t.o.v. de reeds aanwezige boiler. Dus ook niet gerekend op de aanschaf van nog een boiler! Zo grootschalig heb ik ook nog niet eerder verbouwd tenslotte.
Ik was al lang ontzettend blij dat ik niet met een half afgeleverde badkamer bleef zitten. Ik zag het al voor me: leuke vloer, geen wc, halve douche, mooi bad op pootjes, maar geen warm water! 
Nou daar komen natuurlijk geen betalende gasten een kamer boeken. 
Oké, dan maar aan de slag en de klussen doen die al mogelijk zijn en hopen dat ik in het aankomende voorjaar wel budget heb gespaard om een boiler van 200 liter aan te schaffen. Deze moet dan ook nog opgehangen en aangesloten worden.
Als er iets is wat ik geleerd heb, dan is het wel dat het geen zin heeft om je daar nu alvast heel druk over te maken…

… en nu gebeurt het als vanzelf en heb ik vroegtijdig het mooie cadeau ineens van mijn man Rutger gekregen!
De boiler is inmiddels geïnstalleerd door Rutger samen met lieve en heel handige vrienden!
Nu kunnen er kamers geboekt worden met eigen badkamer vanaf begin april 2020!  ????

Dit bericht heeft 8 reacties

 1. Irma Hermans

  Oh Emmy wat is de badkamer mooi geworden, echt een plaatje. Ik snap dat je na al die tijd met vrienden en familie even moet wennen aan alleen zijn. Zeker nu het weer om gaat slaan. Het is dat ik geen autorijder in het buitenland ben anders kwam ik je wel wat hulp bieden. Gelukkig kun je je je langzaam voorbereiden op gasten en dat is toch waar je het voor doet, niet? Succes en ik kijk uit naar het volgende project.

 2. Sjoukje

  Wat wordt het mooi Emmy! Wat een doorzettingsvermogen heb je. Super. Er zijn vast niet veel vrouwen die een boiler van hun man cadeau krijgen. Origineel cadeau hoor?. Succes de komende (winter) maanden. Als ik geen baan had kwam ik graag klussen.

 3. Marijke

  Wat leuk om te lezen Emmy! We hebben voornemens om voorjaar 2020 een kamer te boeken!

 4. Marty

  Het ziet er echt prachtig uit…..en toi toi toi voor de komende “single” tijd.

 5. Brigitte

  Liefde is…… weten waar je je partner blij mee maakt 😉
  Wat een mooi vooruitzicht om in het voorjaar je eerste gasten te kunnen gaan ontvangen!
  Deze accommodatie kan goed door voor “Pittoresk overnachten in de romantische Dordogne”.

 6. Marthi Sijmons - van Gisbergen

  Mooi dat je zoveel hulp mag krijgen, het ziet er al prachtig uit, nu lekker kleinere klusjes aanpakken en genieten van het reeds opgeknapte deel. Succes ermee.

 7. Wilma van der Ende

  Wat gaat het mooi worden zeg, is dat ik nog een 0 uren contract heb en vlieg voor EC En dat er in mijn eigen huis geklust wordt Andes had ik ook ff komen helpen hou ik wel van. Maar hoop te boeken en te komen volgend jaar!

Geef een reactie